hond rassen hondenfokker hondenkennel oppas hond hond kopen
WWW.DIERENSPECIAALZAAK.TOPLINK.BE
ZINDELIJKHEIDSTRAINING

Zindelijkheidstraining!

Een kwestie van veel geduld en goed opletten. Door een aantal dingen te doen kunt u het zindelijk worden wel bespoedigen. Hou de hond in huis goed in de gaten. Bij de meeste pups kun je aan zien komen dat hij moet plassen. Neem hem op dat moment meteen mee naar buiten, maar blijf met de pup staan op een plekje vlakbij huis waar hij mag plassen. 

Veel bazen hebben de neiging om met de hond te gaan wandelen totdat hij gaat plassen. Op dat moment prijst de baas de hond en gaat weer naar huis. Nu vinden veel pups het echter veel leuker om te wandelen dan om met de baas weer naar huis te gaan. Wanneer u nu regelmatig na het plassen direct weer naar binnen gaat, leert de pup binnen de kortste keren dat buiten plassen betekent dat hij weer naar binnen moet! Dus gaat de pup zich aanwennen om het buiten zo lang mogelijk op te houden, zodat hij ook zo lang mogelijk buiten kan wandelen. Wanneer de pup voldoende controle over zijn blaas heeft gekregen, komt het zover dat de pup buiten helemaal niet meer plast. Immers, plassen betekent einde pret en opnieuw naar binnen. Wanneer de baas na lang lopen het opgeeft en met de pup weer naar binnen gaat, gaat de pup binnen direct plassen. Hij heeft het immers een poos opgehouden en moet nu toch echt!

Daarom werkt het bij zindelijkheidstraining vaak veel beter om met de pup naar buiten te gaan naar een plaats waar hij moet plassen en daar net zo lang te wachten totdat de pup inderdaad geplast heeft. Prijs hem dan uitbundig met wat lekkers of door met hem te gaan spelen en ga daarna pas met de pup wandelen. Zo leert de pup dat hij eerst moet plassen en dat hij daarna beloond wordt met een stukje wandelen. Voor de pup dus alle reden om zo snel mogelijk te plassen!

Moedig de hond ook rustig aan om op het plekje waar u het wilt te gaan plassen. Wanneer u op deze manier oefent met de pup en de pup begrijpt dat hij op die plek eerst moet plassen voordat u gaat wandelen, kunt u geleidelijk er een commando bij gaan gebruiken. Uiteindelijk leert u zo de hond om op commando te plassen. En dat kan erg handig zijn!

Andere tips:

 • Maak buiten plassen zo leuk mogelijk. Vindt de hond een balletje prachtig, neem dan een balletje meet dat hij pas krijgt wanneer hij geplast heeft.
 • Heb geduld met zindelijkheidstraining. Sommige honden zijn binnen een paar weken zindelijk, andere doen er soms maanden over.
 • Zindelijkheidstraining staat of valt met het voorkomen van plassen in huis. Hoe meer tijd u besteed aan het in de gaten houden van de hond en het dus tijdig naar buiten brengen van de hond, hoe sneller de hond zindelijk zal zijn.
 • Bron: www.huisdierinfopunt.be

    © 2010 - Dierenspeciaalzaak - Webdesign: www.digitown.be

  honden

  katten

  kittens

  puppies

  puppy

  pups

  hondenvoeding

  dierenspeciaalzaak

  dierenwinkel

  oppas hond

  vakantie hond

  hondenfokkerij

  kwekerij hond

  hond nemen