huisdierenverzekeringhondenverzekeringdierenverzekeringziektekostenverzekeringverzekering honden vergelijken
WWW.DIERENSPECIAALZAAK.TOPLINK.BE
KATTEN STERILISEREN

Sterilisatie katten

Een kat steriliseren is een belangrijke beslissing. Als je niet met je kat gaat fokken, is het verstandig je poes te steriliseren om ongewenste zwangerschappen te voorkomen.

Een krolse poes

Je merkt het onmiddellijk aan je kat. Ze kan wt aanhankelijker worden, ze wrijft en rolt overal tegenaan en jammert luidruchtig. Een kater gaat zijn urine sproeien op willekeurige plaatsen om krolse poezen aan te trekken. Een poes wordt voor het eerst krols op een leeftijd van 6 tot 7 maanden. Het is ideaal om de kat dan te laten steriliseren.

De kattenpil of poezenpil

Om de krolsheid uit te stellen kan men de kattenpil geven. Doe dit nooit nooit voor de eerste krolsheid om de kans op fibroadenomateuze, hyperplasie van de melkklieren (Dolly-Partonsyndroom), te verkleinen. De poezenpil heeft diverse nadelen (suikerziekte, melkkliertumoren, ongewenste kittens en baarmoederontsteking).

Een kat op jonge leeftijd te steriliseren vermindert de kans op melkkliertumoren op oudere leeftijd.

Voordelen sterilisatie katten

Hoe gebeurt de sterilisatie?

Bij de sterilisatie worden in de ovaria (eierstokken) weggehaald. Als de baarmoeder afwijkend is, wordt ook deze verwijderd. Steriliseren is een eenvoudige ingreep en gebeurt onder algehele verdoving. De meeste katten kunnen na een sterilisatie dezelfde dag weer mee naar huis. De persoonlijkheid van de kat ondergaat geen wezenlijke veranderingen. Ze jaagt nog even fel op muizen als voor het steriliseren.

Steriliseren en aanpassing voer

Sterilisatie veroorzaakt een verandering in de hormonen. Dit beÔnvloedt het eetgedrag en de energiebehoefte van de kat. Houd hier rekening mee! De eerste twee maanden na de sterilisatie is de meest kritieke periode. De kat heeft dan de neiging om meer te eten terwijl de energiebehoefte met ongeveer 30% afneemt. Indien uw kat aanleg heeft voor overgewicht, geef dan voer waarin minder calorieŽn zitten. Gebruik een lightvoer of op een speciaal voer voor gesteriliseerde katten = neutered cat.

  © 2010 - Dierenspeciaalzaak - Webdesign: www.digitown.be

honden verzekering

verzekering katten

kittens

puppies

puppy verzekeren

pups

hondenvoeding

dierenspeciaalzaak

dierenwinkel

hond verzekerd

vakantie hond

premie berekenen

kattenverzekering

hondenverzekering